2.4.1 Accesable Server Setup menu

User Tag List

Page 1 of 10 12345 ... LastLast
Results 1 to 15 of 150
  1. #1
    Herleybob's Avatar Contributor
    Reputation
    178
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    663
    Thanks G/R
    0/0
    Trade Feedback
    0 (0%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    2.4.1 Accesable Server Setup

    Please Note this server includes the Isle of Quel'Danas but no NPC's on the island.

    Glitches
    I dont have to extract the maps for my server.
    I dont use them, I dont even have a folder for the maps!
    The server is a little bit bugged, But it works doesn't it, so its good for now.

    Downloads

    Repack
    Mysql
    Navicat

    Information

    This repack is Aeirs repack 1.5.0.
    This ascent DB is Aeirs too. The mall is on the
    island. Use the Portal in shatt to get there.

    I am updating the vendors and will re-upload
    the Repack When i get the chance.

    Instructions

    Mysql

    1st

    Download the Mysql setup file. Open it up. Once open, Click next, Then select Typical and then click next, Then press install.
    2nd
    Once done, a window should pop up saying a little info, Skip that until you see a window that you are able to check "Configure Mysql Now". Check it, Then click finish.
    3rd
    A new window should of poped up, Click next, and choose Standard Configuration, Click next and Change the Service name to "root" without the parentheses. Click next and then change the new root password to something you will remember. Then type that in the Confirm Password box. For you will need this later. Then press next, then execute and wait until it is done.
    We are done with Mysql

    Navicat

    1st

    Download and open the navicat setup. Once open, Press next, Check I Accept, then click next.

    2nd
    Press next again because we want the default directory, A window should pop up asking if you want to create the directory, Press yes.

    3rd
    Press next again, Check if you want a desktop icon and a quick launch icon, then press next, and then install.

    Setting up the Server
    1st

    Download and extract the repack to your desktop. Once its on your desktop, Open it up and then open ascent-logonserver.conf and then find
    <LogonDatabase Hostname = "localhost"
    Username = "root"
    Password = "<PASS>"
    Name = "world"
    Port = "3306"
    Type = "1">
    and then change <PASS> to your Mysql Password. Save that then open ascent-world.conf and find
    <WorldDatabase Hostname = "localhost" Username = "root" Password = "<PASS>" Name = "world" Port = "3306" Type = "1">
    <CharacterDatabase Hostname = "localhost" Username = "root" Password = "<PASS>" Name = "world" Port = "3306" Type = "1">
    and then change <PASS> to your Mysql Password. Save it then openascent-realms.conf and find
    <Realm1 Name = "Herleybobs Tutorial Server"
    Address = "127.0.0.1:8129"
    Icon = "Normal"
    Colour = "1"
    Population = "1.0"
    TimeZone = "1">
    and change Realm1 Name to what you want your realm to be named. Save that.

    Navicat and the Database
    1st

    Open up navicat and go to File and click New Connection. A window should pop up. Change the password to your mysql password. Now click ok.

    2nd
    On the left under Connection, double click on localhost. Right click on it, and go to New Database, Set the name to "world", make sure you do this.

    3rd
    Now right click on "world" and go to Execute Batch File. Now press the button with "..." In it, and go to your server directory. Once there, click open Sql, then click on Ascent.sql, let it finish, then once its done. Close Navicat.

    Maps
    In your Server directory, find the folder called "Maps". Open that and move Ad_enUS.exe to your world of warcraft directory. Make a new folder called "maps" in your world of warcraft directory too. Now start up Ad_enus.exe and let it run, It will take a long time, so go watch TV or read a book. Once its done, Drag the "maps" folder from your world of warcraft directory to your server folder.

    Connecting
    Go to your world of warcraft directory and open Realmlist.WTF. Change it to
    set realmlist 127.0.0.1
    and then save it. Go to your server directory and start up ascent-logonserver.exe. When it says "Hooking signals", Then start up ascent-ascent.exe. Wait until it stops creating text, Then start up WoW and login with the info
    Username = Adminaccount
    Password = 123qwe
    And it should login!

    Thanks for using my tutorial!
    If you have any problems, Please post them here.
    Last edited by Herleybob; 04-15-2008 at 04:58 PM.

    Nom Nom Nom :P

    These ads disappear when you log in.

  2. #2
    Xepher's Avatar Banned
    Reputation
    255
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    590
    Thanks G/R
    0/0
    Trade Feedback
    0 (0%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Do any bosses work?

  3. #3
    Herleybob's Avatar Contributor
    Reputation
    178
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    663
    Thanks G/R
    0/0
    Trade Feedback
    0 (0%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    In the new 5 Man?

    Bosses in Outlands, Azeroth, and Kalimador do work. But not the ones on the island.

    Nom Nom Nom :P

  4. #4
    Xepher's Avatar Banned
    Reputation
    255
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    590
    Thanks G/R
    0/0
    Trade Feedback
    0 (0%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Awesome, tryin to set it up now, but I'm getting the almighty realmlist loop =D seein what I can do to solve this.

  5. #5
    Herleybob's Avatar Contributor
    Reputation
    178
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    663
    Thanks G/R
    0/0
    Trade Feedback
    0 (0%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hmm.. Weird! Did you try to continuously connect? Like press cancel, then continue to do it?

    Nom Nom Nom :P

  6. #6
    Xepher's Avatar Banned
    Reputation
    255
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    590
    Thanks G/R
    0/0
    Trade Feedback
    0 (0%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yea, I cancel, then try to login, and tried canceled clicked the realm again rofl, I really don't remember how I used to fix it :P

  7. #7
    Herleybob's Avatar Contributor
    Reputation
    178
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    663
    Thanks G/R
    0/0
    Trade Feedback
    0 (0%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Edit your Ascent-Realms.conf to

    <Realm1 Name = "Server name here"
    Address = "127.0.0.1:8129"
    Icon = "Normal"
    Colour = "1"
    Population = "1.0"
    TimeZone = "1">
    And it will work.

    Nom Nom Nom :P

  8. #8
    Splishsplash's Avatar Member
    Reputation
    2
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    2
    Thanks G/R
    0/0
    Trade Feedback
    0 (0%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    After going through the tedious process of getting MySQL server to work for Windows Vista, is there a way to get this server to be public, or at least open to a few of my friends?

    Edit: Great guide by the way

  9. #9
    Splishsplash's Avatar Member
    Reputation
    2
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    2
    Thanks G/R
    0/0
    Trade Feedback
    0 (0%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I'm now running into a problem when trying to open the ascent-logonserver.exe

    It is giving me an error that says "The application has failed to start because its side-by-side configuration is incorrect. Please see the application event log for more detail."

    What could this be. Thanks

  10. #10
    ArmoredFish's Avatar Member
    Reputation
    28
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    32
    Thanks G/R
    0/0
    Trade Feedback
    0 (0%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    When I click create character it disconnects me. I cant figure out how to fix it. I got the server up and the account its just when I log in and customize and create my character and click create... it just brings me back to the log in screen and it says disconnected.


    Also, when you put the maps folder in the wow directory and then launch the app. Once its done, when you open the maps folder should they all be in there? Cause when it finally completes I open the map folder and theres nothing in there.
    Last edited by ArmoredFish; 04-12-2008 at 07:57 PM.

  11. #11
    Dudey's Avatar Banned
    Reputation
    4
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    62
    Thanks G/R
    0/0
    Trade Feedback
    0 (0%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    i get a error at the end of mysql at apply security settings


    -_- nvm

    no extract file for deDE or EU
    Last edited by Dudey; 04-13-2008 at 03:27 AM.

  12. #12
    willeex's Avatar Active Member
    Reputation
    21
    Join Date
    May 2007
    Posts
    68
    Thanks G/R
    0/5
    Trade Feedback
    0 (0%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I already used my 30 days trail on navicat does this mean i cant make this server please answer fast =)

  13. #13
    Dudey's Avatar Banned
    Reputation
    4
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    62
    Thanks G/R
    0/0
    Trade Feedback
    0 (0%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    go into your software delete it and then try to download a other version maybe this works +Rep if i helped u XD

  14. #14
    karal007's Avatar Member
    Reputation
    2
    Join Date
    May 2007
    Posts
    54
    Thanks G/R
    0/0
    Trade Feedback
    0 (0%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    What is this problem pls help


    server dont loot table and quest table D::S:S
    Last edited by karal007; 04-14-2008 at 10:43 AM.
    Hey man Gold pls D

  15. #15
    bqwertyb's Avatar Corporal
    Reputation
    2
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    20
    Thanks G/R
    0/0
    Trade Feedback
    0 (0%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bah cant start the ascent-logonserver.exe and ascent-world.exe gettin a error saying "The application has failed to start because its side-by-side configuration is incorrect. Please see the application event log for more detail."

Page 1 of 10 12345 ... LastLast

Similar Threads

  1. Herleybob - Ascent 2.3.0 Server Setup
    By Herleybob in forum WoW EMU Guides & Tutorials
    Replies: 543
    Last Post: 04-09-2008, 05:58 PM
  2. Wow Private Server Setup
    By invader92 in forum WoW EMU Guides & Tutorials
    Replies: 1
    Last Post: 01-12-2008, 05:23 AM
  3. Greengiant and chrispee priv server setup help
    By majornoob in forum WoW EMU Guides & Tutorials
    Replies: 1
    Last Post: 01-01-2008, 01:15 AM
  4. Wow Private Server Setup
    By invader92 in forum WoW EMU Guides & Tutorials
    Replies: 0
    Last Post: 12-28-2007, 06:01 PM
  5. Fast Guide: How to do after downloading: Ascent Server Setup
    By Arthas117 in forum WoW EMU Guides & Tutorials
    Replies: 1
    Last Post: 11-24-2007, 10:45 AM
All times are GMT -5. The time now is 05:07 AM. Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2022 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved. User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2022 DragonByte Technologies Ltd.
Digital Point modules: Sphinx-based search