[1.14.0]  Changing the Item database menu

User Tag List

Results 1 to 2 of 2
  1. #1
    Sandvicharq's Avatar Member
    Reputation
    1
    Join Date
    Sep 2022
    Posts
    1
    Thanks G/R
    0/0
    Trade Feedback
    0 (0%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    [1.14.0] Changing the Item database

    So I am interested into helping the 1.14 client, and on a recently launched server called Everlook is using progressive itemization, from patch 1.2 to 1.12.1. In the original 1.12 client is made so that it recieves information from the server to the client so items are automatically updated thru deleting WDB in the client's folder, but the 1.14 client has that information built in the client and was wondering if its possible using some database editor or however it works to update the items to match the 1.2 version of them. I know its not an easy task to do but I want to know if its even possible to achieve, since i know these clients work way different and blizzard could have made them so its impossible to touch the database for the items so i am here asking for advice. If this is actually possible will be a step forward into making the 1.14 client even more usable on vanilla private servers, and make it so people want to use the "better" client.

    These ads disappear when you log in.

  2. #2
    tommingc's Avatar Active Member
    Reputation
    18
    Join Date
    Nov 2022
    Posts
    19
    Thanks G/R
    8/2
    Trade Feedback
    0 (0%)
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    HermesProxy support some of the hotfixes to the client, for example HermesProxy/HermesProxy/CSV at master . WowLegacyCore/HermesProxy . GitHub
    you will probably need to modify the source code to load item hotfix for different patch.
    for details you can join their discord server and ask questions to the author @brotalnia
    also if you only care about item appearance, you could make a special addon, which might be easier than understand and modify the proxy.
    both require tons of work for sure.
    Last edited by tommingc; 11-29-2022 at 03:06 AM.

  3. Thanks stoneharry (1 members gave Thanks to tommingc for this useful post)

Similar Threads

  1. [Question] Anyone knows how to change the world database server password from "ascent" to?
    By l370998671 in forum WoW EMU Questions & Requests
    Replies: 1
    Last Post: 11-01-2016, 01:55 AM
  2. [Database] How can I change existing items in the database?
    By camdor in forum WoW EMU Questions & Requests
    Replies: 6
    Last Post: 12-16-2013, 10:23 PM
  3. Change the color and the name of your items link
    By Kali_ in forum Diablo 3 Exploits
    Replies: 4
    Last Post: 06-25-2012, 10:11 AM
  4. [Trinity] How to change the armor requirement on an item?
    By Corosive720 in forum WoW EMU Questions & Requests
    Replies: 4
    Last Post: 11-19-2011, 10:06 AM
  5. [Database] Some edited items in-game stats not changing in Ascent database
    By Achay in forum WoW EMU Questions & Requests
    Replies: 2
    Last Post: 09-24-2010, 05:41 AM
All times are GMT -5. The time now is 03:13 PM. Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2023 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved. User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2023 DragonByte Technologies Ltd.
Digital Point modules: Sphinx-based search