How to fix the WOTLK instances! menu

These ads disappear when you log in.

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    simontheking's Avatar Corporal
    Reputation
    1
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    29
    Thanks G/R
    0/0
    Trade Feedback
    0 (0%)

    How to fix the WOTLK instances!

    How To Fix The Instance AreaTriggers for WOTLK by Simontheking

    Difficulty Level : Normal

    (If there is a guide like this out there i havent "Stolen it" I did this myself since i got tired of this not getting fixed)


    Intro :

    A problem i've seen on alot of private servers is that when you enter Utgarde keep for an example you get ported out immediatly. But i've found a solution to this. I might take some time (Unless some kind soul makes a SQL file).

    Requirements = Wow, DB handler program (Navicat for an example)

    In this im going to take Utgarde keep as an example but it works with all the other ones too.

    1. Go into navicat or whatever you use

    2. In the world DB open up "Area trigger"

    3. Search for "Utgarde Keep"

    4. You should see something like "Utgarde-Enter"

    5. Next to it is som X,Y,Z Coordinates.

    6. Get into the instance (If you know how to go directly to step 7)
    6b. How to get in to an instance if you dont got teleports =

    You see the X Y Z info next to the areatrigger name? That's the info you're going to need. We are going to use the ".worldport MapID X Y Z" command. But we are going change some so we dont end up the same place and get ported out again.

    6c. For me it was .worldport 574 147 -88 12 but i changed it into .worldport 574 147 -58 12 and then i started falling trough the ground. So be prepared that wont probably wont endup in the instance. .cheat fly into the instance and get close to the exit (Not to close you'll get ported out again xD)

    7. Type .gps where you want the people who enters to endup.. Should be near the exit ofc.

    8. Go into the Areatrigger table in navicat and change the X,Y,Z positions to the once you got from typing .gps (You may want to make the Z +1 so you dont fall trought the ground.

    9. Save up and restart and then you're done! :]

    Pics :


    Sorry that the Z position is not included on the top one but you get the point.



    The End (:
    Last edited by simontheking; 02-09-2009 at 10:25 AM.

    These ads disappear when you log in.

  2. #2
    Ranik's Avatar Sergeant
    Reputation
    6
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    48
    Thanks G/R
    0/0
    Trade Feedback
    0 (0%)
    Code:
    UPDATE areatriggers SET position_x = '174.233551' WHERE entry = '4745';
    UPDATE areatriggers SET position_y = '-79.484650' WHERE entry = '4745';
    UPDATE areatriggers SET position_z = '12.551752' WHERE entry = '4745';
    That should work for ya.... just query it in.

  3. #3
    simontheking's Avatar Corporal
    Reputation
    1
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    29
    Thanks G/R
    0/0
    Trade Feedback
    0 (0%)
    Thank you buddy. Sorry to say but there are alot of Lich King instances that is like this(in the repacks). But this covers the Utgarde Keep one! Thanks

  4. #4
    atomfrazze's Avatar Private
    Reputation
    1
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    4
    Thanks G/R
    0/0
    Trade Feedback
    0 (0%)
    This is actually my first thread evah so....


    anyway. that doesn't work on mine beacause when i'm going into Naxxramas (norhtrend) there isn't anything there except for some mountins. do you happend to know how i fix this?

    plz replay :wave:

  5. #5
    Drayger's Avatar Private
    Reputation
    1
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    5
    Thanks G/R
    0/0
    Trade Feedback
    0 (0%)
    YEAHHHHHHH and i cant move and do enything PLS can someone tell me hov to fix Naxxramas Northrend

  6. #6
    simontheking's Avatar Corporal
    Reputation
    1
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    29
    Thanks G/R
    0/0
    Trade Feedback
    0 (0%)
    From what i've seen is the naxxram (The instance map) the same as the one above Eastern (Or western i've got a bad memory atm) plaguelands!

    Im going to check that up actually! Hold on guys!

  7. #7
    Viciousone93's Avatar Private
    Reputation
    1
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    13
    Thanks G/R
    0/0
    Trade Feedback
    0 (0%)
    can any one tell me how to change the damage the mobs and bosses do in an instance

Similar Threads

  1. [Guide] How to create the perfect instance
    By RaZZal in forum WoW EMU Guides & Tutorials
    Replies: 29
    Last Post: 11-29-2008, 03:18 PM
  2. How to fix the host file access problem (making server live)
    By r3anims in forum WoW EMU Guides & Tutorials
    Replies: 0
    Last Post: 07-06-2008, 08:25 PM
  3. [Guide] How to: Fix the white hair of a Tauren
    By Mudkip in forum WoW ME Tools & Guides
    Replies: 43
    Last Post: 06-01-2008, 09:17 AM
  4. How To Acces The WOTLK Bestiary Page
    By Dartex in forum World of Warcraft General
    Replies: 2
    Last Post: 01-28-2008, 11:22 AM
All times are GMT -5. The time now is 02:48 AM. Powered by vBulletin® Version 4.2.3
Copyright © 2019 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved. Digital Point modules: Sphinx-based search